Samsung Memóriakártyák – Miben különböznek?

0 826

Ha szeretjük a modern digitális eszközöket, mint amilyen a tablet, az okostelefon és a digitális fényképezőgép, akkor, ha eddig nem tettük, most itt az ideje megismerkedni a különféle memóriakártyákkal. A nagyobb kapacitástól kezdve a megnövelt adatvédelemig, ezek a memóriák egyre többet képesek kihozni a kedvenc digitális készülékeinkből.

A technológiai újdonságok kapcsán általában nem a memóriakártyák kerülnek szóba, hiszen mindenhol inkább az okostelefonokról és a tabletekről folyik az eszmecsere, de a memóriakártyák egyre inkább megkerülhetetlen termékekké válnak. Éppen ezért érdemes végigvenni azokat a funkciókat és tulajdonságokat, amelyek befolyásolják a memóriakártyák teljesítményét és megkülönböztetik őket egymástól.

Sebességosztályok

Nagyon ritkán foglalkoznak a memóriakártyák különböző osztályaival. A memóriakártya kiválasztásánál általában csak a méretre és digitális eszközünkkel való kompatibilitásra koncentrálunk, pedig az osztálybesorolás éppen ilyen fontos lenne.

Jelenleg öt osztály létezik: Class 2, Class 4, Class 6, Class 8 és Class 10. Az osztályzás tulajdonképpen az adatátviteli sebességet mutatja meg, és az egy másodperc alatt továbbított megabyteok számára utal. Tehát egy Class 4 memóriakártya (ilyenek például a Samsung SD kártyái) 4 MBps adatátviteli sebességgel rendelkezik, míg a legújabb Class 10 memóriakártyák, amelyek tökéletesek a digitális tükörreflexes fényképezőgépek számára, akár 10 MBps átvitelt is elérhetnek.

Kompatibilitás

A memóriakártyák világa folyamatosan mozgásban van. A fizikai mérettől kezdve, a tárkapacitáson át, az átviteli sebességig minden állandóan fejlődik. Nem meglepő hát, hogy az eszközökkel való kompatibilitás nagyban függ a memóriakártya korától. Attól még, hogy egy kártya illeszkedik egy foglalatba, még nem biztos, hogy működni is fog. Ez a logika visszafelé is igaz, a használni kívánt készülékre. Ha a legújabb memóriakártyát akarjuk használni egy régi számítógépben, akkor jó eséllyel nem fog működni. Az eltérő technológiák ugyanis nem kompatibilisek egymással.

Adatvédelem

A memóriakártyák törékeny méretei alapján, amely az aprótól a nagyon apróig terjed, nem csoda, hogy sokan a kártyák sérülésétől tartanak. Szerencsére a legtöbb modern memóriakártya, például a Samsung SD kártyái, megfelelő védettséggel rendelkeznek, így a legügyetlenebb felhasználóknak sem kell aggódniuk. Azok számára, akik megrögzötten elejtik a készülékeiket, már kifejlesztették az ütésálló memóriakártyákat.

Az okostelefon a kádban landolt? Semmi baj. A Samsung SDHC memóriakártyák epoxi bevonata egy extra biztonsági réteggel véd a víz és a por ellen. Végezetül pedig itt a mágneses tér és röntgensugárzás elleni védelem is, ami gyakran felmerül a hűtőszekrények és a mágnesek kapcsán.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá