Miért válasszunk Samsung LED monitort?

0 1,045

Hogy rögtön feloldjuk a címbeli kérdést, a válaszunk az, mert a Samsung LED monitorjai a világon a legjobbak. Röviden, mert ez a legjobb választás. Segítségükkel felfedezhetjük, hogyan dobhatjuk fel egy LED háttérvilágítású monitorral a nappalinkat vagy akár dolgozószobánkat. Az új generációs monitorok energiatakarékos, optimális teljesítményükkel és nagyobb környezettudatosságukkal egyben gyökeresen megváltoztatják számítógép-használati szokásainkat.

CCFL kontra LED

Azt ugye mindenki tudja, hogy nem minden fény egyforma. Vegyük például az átlagos monitor képernyőjét megvilágító fényt. A hagyományos fénytechnológia, a CCFL (hideg katód fénycső) egész jól teszi a dolgát, de azért van pár hátulütője. A fénycső és a reflektor helyigényes, ezért nagy méretűek ezek a készülékek. Az alkatrészek élettartama korlátozott, ezért azok pótlására is költeni kell. A fénycsövek a kép teljes szélességét átérik, a kontrasztarány így nehezen szabályozható, és a kép nem lesz a legjobb minőségű.

A LED háttérvilágítás ezzel szemben egy modern technológia, amely számos tekintetben jobb minőséget nyújt, miközben energia- és helytakarékos, valamint környezetbarát is. A Samsung legújabb LED monitorjai szó szerint rávilágítanak, milyen előnyökkel jár ez az új technológia.

A különbség szemmel látható

A LED monitorok szinte tökéletes képet jelenítenek meg a HD filmek lejátszásánál, a legújabb számítógépes játékok pályáin és a prezentációk szerkesztésénél. Mivel a LED fények az adott képpontot világítják meg, az ilyen monitorok képernyője képes egyes részeken elsötétülni, míg máshol továbbra is világos marad. Az eredmény egy sokkal jobb kontrasztarány, ami növeli a kép minőségét, és az energiával is jobban takarékoskodik.

A LED háttérvilágítású Samsung EX2220X monitor például 5.000.000:1 mega dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedik, és páratlanul éles és tiszta képeket jelenít meg. Ez a monitor figyelemreméltó válaszidővel működik, akár 2 milliszekundumos gyorsasággal, hogy a legújabb játékok gyorsan mozgó grafikáival és videóival is lépést tudjon tartani. Lebilincselő képeivel pedig feledhetetlenné teszi a legizgalmasabb filmeket is, és valódi élménnyé az üzleti prezentációk összeállítását.

Gondoljunk a környezetre is!

Az EX2220X-hez hasonló monitorok jó példát mutatnak arra, hogyan lehet egy készülék energiatakarékos és környezetbarát. Ezek a monitorok rendkívül energiahatékonyak, és 30-50 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos monitorok. A CCFL készülékekkel ellentétben a LED háttér világítású monitorok nem tartalmaznak higanyt, halogéneket vagy ólmot, így az újrahasznosítás folyamán nem jelentenek veszélyt a környezetre.

A kitűnő tervezésnek köszönhetően keskenyebbek és könnyebbek, mint a hagyományos monitorok. Ebből következik, hogy kevesebb alapanyag is elegendő a gyártásukhoz, és szétszerelni is könnyebb őket az újrahasznosítás során. Az EX2220X például megszerezte az ENERGY STAR és a TCO 5.0 minősítést is, az EPEAT pedig „Gold” besorolással jutalmazta.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá