Fokozd a játékélményt Samsung SSD-vel

0 1,266

Más gamerekhez hasonlóan, valószínűleg mi is mindent megteszünk, hogy előnyre tegyünk szert a pályán (persze csak a sportszerűség szabta keretek között). De talán azt nem tudjuk, hogy létezik egy roppant egyszerű, mégis hatalmas változást eredményező módja a számítógépünk fejlesztésének. A Solid State Drive még gyorsabb és szórakoztatóbb játékélményt nyújt otthon és útközben egyaránt.

Amikor a számítógépünk játék közben nyújtott teljesítményét tervezzük megnövelni, valószínűleg nem a merevlemez lecserélése lesz az első gondolatunk. A legtöbb gamer ilyenkor új videokártyába vagy még több RAM-ba fektet. De mi van akkor, ha ezeket a lépéseket már megtettük, és még mindig nem értük el a kívánt teljesítményt? Ilyenkor kell kidobni az egész rendszert a kukába, és elindulni a boltba egy új számítógépért? Azért azt talán mégse. A Solid State Drive képes felfrissíteni és felpörgetni a játékélményt.

A PC-s játékokhoz évről évre nagyobb teljesítményű számítógépekre van szükség. Még egy aránylag új számítógéppel is előfordul, hogy néha lejjebb kell állítani egyes játékoknál a beállításokat, hogy rendesen elfusson a gépen. Amikor ellenfelekkel játszunk, néha a másodperc tört részén múlik a győzelem vagy a vereség. A Samsung Solid State Drive-ok (SSD-k) működése négyszer gyorsabb, mint a hagyományos merevlemezeké. Ez azt jelenti, hogy lerövidülnek a betöltési idők, gyorsabban reagál a játék és többször leszünk mi a győztesek.

Gondolom érdekelhet benneteket, hogy miből is származik ez az óriási előny? Itt van mindjárt például a Samsung SSD Toggle NAND flash memóriája, amely megnöveli az olvasási és az írási sebességet, de itt említhetjük a 256 MB DDR2 DRAM gyorsítótárat is. A 3 magos Max Controller pedig a stabil teljesítményről gondoskodik. Ha ez a sok műszaki fogalom már magas nekünk, játék közben akkor is érezni fogjuk a különbséget.

A Samsung SSD-vel nem csak, hogy gyors és figyelemreméltó javulást érhetünk el a számítógépen, de a játékélmény is sokkal mobilabb lesz tőle. Akár a haverokhoz ugrunk át a laptoppal, vagy egy LAN játéktermet veszünk célba, esetleg egy gamer gyűlésre tartunk, vagy egyszerűen csak nyaralni indulunk, a Samsung SSD, kompakt méreteinek köszönhetően, mindenhová könnyedén velünk tart.

A Samsung SSD-k pehelykönnyűek és strapabírók. Nincsen bennük mozgó alkatrész, ezért remekül ellenállnak a hordozható számítástechnikai eszközöket érő megpróbáltatásoknak. Az extra biztonság érdekében az SSD-t masszív, szálcsiszolt alumíniumház védi.

Persze a legstílusosabb külső sem ér semmit, ha az akkumulátor a legrosszabb pillanatban adja fel a harcot. A jó hír az, hogy a Samsung SSD sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos merevlemez, ezért a hosszúra nyúló csaták alatt is számíthatunk rá. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő SSD-t, mert a háttértárak különböző memóriaméretekben kaphatóak.

Nyilván sosem játszanánk például egy könyvtárban, de azért megnyugtató tudni, hogy akár meg is tehetnénk. A Samsung SSD-k lényegében semmilyen zajt nem bocsátanak ki, így nem fogjuk velük megzavarni a csendet. Bárhol is játsszunk, a meghajtó soha nem fogja elnyomni a játék halkabb hangjait, például az ellenfél elhaló könyörgését, vagy a fülbemászó csontropogást.

Néha a legegyszerűbb fejlesztéssel lehet a legnagyobb hatást elérni. Nem kell ahhoz darabjaira szedni a gépünket, hogy komolyan felpörgessük a játék közbeni teljesítményt. Csak csatlakoztassunk egy Samsung SSD-t, és máris előnyhöz jutunk a pályán.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá