Írisz szkennerrel debütálhat a Galaxy S5 az MWC-n

1 1,614

Ha eddig nem igazán hittünk a pletykáknak és szeretnénk további megerősítést kapni, hogy a jövőre érkező Samsugn Galaxy S5 egy 2560×1440 pixeles QHD kijelzővel lesz ellátva, akkor jól jöhet megerősítésképpen a ZDNet Korea által kiadott friss jelentés, mely szerint a Samsung valóban egy ekkora felbontású kijelzőt fog az új csúcskészülékébe helyezni.

Már sok helyről hallottuk persze a pletykát, hogy a Samsung egy 2560×1440 pixelfelbontású kijelzőn dolgozik, de a ZDNet most ezt ismét megerősítette. A pletykák szerint a Samsung a jövő évi barcelonai MWC-n (Mobile World Congress) mutathatja majd be valamikor februárban a megjelenítőt, de lehetséges, hogy már a készülékről is lerántja a leplet.

Persze a Galaxy S5 még a jövő zenéje, de meg lennénk lepve, ha a Samsung nem lépné meg, hogy a hatalmas, várhatóan 5″-nél nagyobb kijelzővel szerelt modellbe, és később akár a Galaxy Note 4-be is kisebb felbontású megjelenítőt tegyen.

A Galaxy S5 készülék egyébként már megjelent a grafikus benchmark adatbázisokban, amelyen Android 4.4-es mobiloperációs rendszer fut, melyet egy 2,5 GHz-es processzor hajt meg. A fentiek szerint pedig nyugodtan feltételezhetjük, hogy a 2014-es év a 2K HD, vagyis az úgynevezett QHD kijelzőkkel szerelt készülékek éve lesz. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a pixelsűrűség várhatóan már az 500ppi feletti számokat is el fogja érni.

Persze nem biztos, hogy ez lesz az első ilyen QHD kijelzővel szerelt készülék, hiszen lehetséges, hogy a Vivo már az Xplay 3S készülékben is ilyen megjelenítőt mutat majd be heteken belül. Abban az esetben pedig az lesz a történelem első QHD-s megjelenítővel szerelt mobiltelefonja.

Érdekesség még, hogy egy Dél-Koreából érkező pletyka szerint a fenti csúcskategóriás kijelző mellett a Samsung az MWC során bemutat majd egy új írisz felismerő technológiát is, mely a sci-fi filmek biometrikus azonosítására emlékeztethet majd. Vélhetően a Samsung ezzel az Apple iPhone 5S TouchID technológiáját hivatott majd legyőzni, hiszen a retinás írisz szkennerrel az azonosítási folyamatok még egyszerűbbé válhatnak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

1 hozzászólás

  1. […] Elsőként számoltunk be arról, hogy a Samsung Galaxy S5 legnagyobb dobása az írisz szkenneres azonosítás lehet. Ez a technológia nagyjából 150-szer biztonságosabb, mint az ujjlenyomat-olvasás, melyet jelenleg az Apple alkalmaz. Amennyiben a Samsung ezt valóban megjelentetni, akkor iparági sztenderdet alkotott, melyet mindenki át fog venni. Azonban kérdéses, hogy a most megjelenő csúcstelefon megkaphatja-e ezt a funkciót. […]

Szólj hozzá