Csökkenő mutatókat vizionál a Samsung 2014-ben az okostelefonpiacon

0 964

Egy frissen kikerült elemzés szerint a Samsung 2014-re csökkenő eredményeket vizionál az okostelefonok eladásaiban. A Samsung pár hete kiadta előrejelzéseit, melyben jelezte, csökkenti a jelenlegi csúcskategóriásnak szánt Galaxy S4 gyártását is, mivel úgy látják, lassan telítődik a piac a felsőkategóriás készülékek esetében világszerte.

A várakozások és előrejelzések szerint a Samsung jövőre a 2013-as 360 millió darabos eladások helyett, mindösszesen 330 millió darab mobilkészülék eladásával számol világszerte. Persze még így is óriásiak ezek a számok, de akkor is egy 8%-os csökkenésről beszélhetünk jövőre.

Természetesen a Samsung a jövőre megjelenő Galaxy S5 készülék várható eladási mutatóit is mérsékelte. Az egész persze úgy hangozhat, hogy a dél-koreaiak egy Galaxy S2 és Galaxy S3 sikerét már nem tudják meglovagolni, de ez korántsincs így. Az ok egész egyszerű, nem mindenki cseréli évenként a mobilkészülékét, és természetesen a többi piaci szereplő csúcskategóriás készüléke is okozhatnak még meglepetéseket, lásd a HTC One készüléket ebben az évben.

A Samsung előrejelzései azt mutatják, hogy jövőre már inkább a középkategóriás készülékek piacán szeretnének erősíteni, mind a mobilkészülékek és táblagépek esetében is, függetlenül attól, hogy az okoskészülékek eladásait tekintve várhatóan 10%-os visszaesés lesz 2014-ben. Ettől függetlenül a Samsung még most is – igaz már lassuló ütemben – de növeli bevételeit a fenti két piac tekintetében, de a hatalmas kiugró eredmények már elmaradhatnak.

A Samsung legnagyobb vetélytársának számító Apple ugyan dinamikusan növekszik, de a Galaxy S5 készülékkel ismét megelőzhetik az almásokat, a többi eszközükkel pedig növelhetik bevételeiket 2014-ben is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá