Kiemelt szerepet kapnak a mobileszközök a Samsung Smart tévé rendszerben

0 789

A Samsung elképzelései szerint a mobilok és a tabletek vennék át a jelenlegi Smart tévés funkciókat. Az internetes tartalmak televízión való használata lassan fél évtizedes múltra tekint vissza és bár a korai időkhöz képest jócskán megnőtt az elérhető tartalmak és a futtatható alkalmazások száma, az olyan modelleket pedig nagyítóval kell keresni a piacon, amelyekből hiányzik a böngésző, az igazi forradalom még nem jött el.

A fentiek legfőbb oka, hogy a tévékbe építhető hardverek erősen limitálják a gyártók lehetőségeit. Kénytelenek kompromisszumokat kötni, így lassabb a böngészés, többet kell várni a tartalmak betöltésére, mint a számítógépeknél, és a távirányítós vezérlés egy középkori kínzással egyen értékű.

Ez utóbbit már különböző megoldásokkal orvosolták. USB-s egereket használhatunk, Wi-Fis vagy Bluetoothos billentyűzetekkel, sőt számos alkalmazását kínálnak a szolgáltatók okostelefonokra és tabletekre, melyek segítségével ezekkel is irányíthatóvá válik a tévénk. Egyelőre úgy tűnik, hogy a gyártók nem engedhetik meg maguknak az erősebb hardverek beépítését, mivel tartaniuk kell a piaci versenyt a társaikkal. Logikus tehát, hogy inkább a perifériákkal vezérelhető megoldásokat részesítik előnyben. A Samsung még ennél is tovább szeretne lépni. A cég 2014-ben olyan okostévérendszeren dolgozik, aminek segítségével a felhasználó egyszerre nézheti a műsort és közben a telefonján vagy tabletjén kezelheti a készüléket. Ezenkívül a Samsung arra is törekszik, hogy egyre több olyan játékot fejlesszen, amik az eddigieknél jobban kihasználják a nagy képernyőméret előnyeit.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá