Androidos játékvezérlőt mutatott be a Samsung

0 1,469

A mobilos játékpiac hatalmas üzletág így időről-időre találkozhatunk olyan új megoldásokkal, amelyek kiterjesztik ezen piac lehetőségeit. Megannyi okostelefonos kiegészítő és egyéb termékek érhetőek el a piacon, mellyel fokozhatjuk a játékok által nyújtott lehetőségeket.

Természetesen a Samsung sem szeretne kimaradni a jóból. Most a dél-koreaiak is meglépték ezt, saját játékvezérlőt fognak kiadni az Androidos okostelefonjaihoz. Az egész egyszerűen csak GamePad-nak keresztelt játékvezérlő az XBox és PlayStation játékvezérlőkre hajaz, itt is megtalálhatóak a nyomógombok és az analóg joystickek is. Természetesen D-Pad-el is ellátták a terméket, ami egyébként 4″ és 6,3″ közötti kijelzővel ellátott mobiltelefonokat támogatja majd.

A GamePad azokkal az okostelefonokkal működik melyek Android 4.1-es vagy magasabb verziószámmal ellátott operációs rendszerrel futnak és támogatják a Bluetooth 3.0-ás szabányt is. Természetesen a készülék a Samsung okostelefonjaira van optimalizálva, főleg a Galaxy sorozatú modellekre. Érdekesség azonban, hogy egy HDMI kábellel és az AllShare Screen Mirroring technológiával akár a televíziónk képernyőjén is megjelentethetjük a játékokat és használhatjuk a GamePad játékvezérlőt.

Elérhető lesz egy kiegészítő alkalmazás is, a Samsung Mobile Console néven, melynek segítségével már 35 játékot fog kezelni a GamePad, melyek között olyan nagy neveket találhatunk majd meg, mint a Need for Speed: Most Wanted, az Asphalt8: Airborne, a Modern Combat 4: Zero Hour, a Virtua Tennis Challenge vagy épp a Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

A Samsung további információkat 2014 év elejére ígért, így várható, hogy jövő év elején már akár a kezünkbe is vehetjük ezt a remek kiegészítőt, melynek ára egyelőre ismeretlen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá