A Samsung elektromos autón dolgozik?

0 535

A Samsung legújabb szabadalmai alapján úgy tűnik, a gyártó elektromos autó gyártásba kezdene. Ugyan jelenleg még nem túlzottan elterjedtek az elektromos autók, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen típusú gépjárművekre. Az egyik legnagyobb hátráltató tényező jelenleg az áruk. A legújabb Tesla modell 60 ezer dollárnál indul, ami jócskán meghaladja az átlag vásárlók pénztárcáját. A Tesla maga is egy olcsóbb autón dolgozik, amit 2015-ben terveznek piacra dobni.

Most úgy tűnik, hogy a Samsung is szemet vetett az elektromos autók szektorára. Legalábbis a Wall Street Journal legújabb szabadalmi felfedezése ezt irányozza elő.

A Samsung levédetett egy csokorra való szabadalmat, amik magukban foglalják a motor terveit, a kerekek fejlesztését és a fedélzeti számítógép elektronikus rendszereit. A gyártó megerősítette, hogy levédette ezeket a szabadalmakat Amerikában és Dél-Koreában is. De azt is hozzá tette, hogy egyelőre nem tervez elektromos autókat a piacra dobni. Az is a történet része, hogy tisztában vannak vele, hogy a legújabb nagy dobásuk lehetne az elektromos autó piacra való betörése. Mindenesetre, annak ellenére, hogy levédették ezeket a szabadalmakat, nem valószínű, hogy egyhamar belevágnak a gyártásba. Ha nem is teljes autót gyártanak majd, lehet, hogy csak különböző technológiákat fejlesztenek. Így kezdetként alkatrészgyártással törhetnek be az elektromos autók piacára.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá