Samsung F8500 tévé, lenyűgöző ritkaság

0 506

Ha az átlag olvasó véleményét vesszük, akkor könnyen gondolhatnánk, hogy az LCD és a plazma technológia közel azonos szinten van jelen a piacon. Ha a valódi gazdasági mutatókat nézzük, akkor pedig világos, hogy az LCD magasan veri a riválisát. 2013-ra szinte alig marad olyan gyártó, aki még gyártana plazma tévéket. Csupán három cég kínálatában maradt fenn a plazma technológia. Ezek közül az egyik a Samsung, de náluk is egyre kisebb szerepet játszanak az ilyen tévék.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Samsung nem szeretné veszni hagyni ezt az ágazatot sem. Erre utal a nyáron bejelentett gyönyörű plazma az F8500-as. A prémium kategóriás készülékbe mindent beépítettek, amire a mai átlagfelhasználó vágyhat. Mindenek előtt Ultra HD panellel szerelik és a 3D-s filmekkel is megbirkózik. Ezeken kívül rendelkezik okostévérendszerrel, médialejátszóval, digitális tunerekkel, kislexikonnal, beépített kamerával, emellett vezérelhető hanggal és mozgással egyaránt.

A belső kifejezetten lenyűgöző, de vajon milyen a külcsín? Véleményünk szerint arra sem lehet panasz. Gyönyörű, innovatív külsővel rendelkezik a televízió. A keret kissé vastagabb, mint a mostanában szokásos LCD tévéknél, de az a pár centi igazán nem számít, ekkora méreteknél. Maga a készülék több, mint 36 kilogramm, tehát nem egy könnyű darab. De a teljesítmény kárpótol.

A hátoldal a szokványos csatolókkal rendelkezik. Nem kevesebb, mint négy darab HDMI aljzatot alakítottak ki rajta. Van még 2.0-ás USB, SCART, digitális audio és még Etheret csatlakozó is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá