Rezence: a Samsung új vezeték nélküli töltője

0 559

A Samsung és még néhány gyártó összefogott a jó ügy érdekében. És, hogy mi ez a jó ügy? Egy forradalmian új vezeték nélküli töltő technológia terjesztése és bevezetése. A Rezence már egy ideje piacon van, de most több gyártó is összefogott, hogy alapértelmezetté tegyék a mobil piacokon.

Még október közepén rebesgették, hogy a Samsung 2014-ben bejelenti a vezeték nélküli töltő technológiával szerelt készülékeit. Ami eddig pletyka volt, az most már egyre biztosabbnak látszik. Az Allince for Resonance Power (A4PW) nevű csoportosulás bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé teszik minden mobilgyártó számára a vezeték nélküli töltést biztosító technológiát, Rezence márkanév alatt. A Samsung is tagja az A4PW-nek, együtt az LG-vel, a Qualommal és még néhány céggel.

A Rezence szó az angol rezonance és essence szavakból adódik össze, a jelképe egy kapcsok közé fogott villámjelből áll és minden bizonnyal a már létező vezeték nélküli töltő technológiák riválisává szeretne válni. A Samsung még három olyan csoport tagja, ami hasonló technológiákon dolgozik, de a fenti hírekből úgy látszik, hogy a rezinancián alapuló töltés mellett teszi le a gyártó a voksát. Azok számára, akik még nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is működik ez a fajta töltő: irányított elektromágneses hullámok segítségével továbbítja az energiát. Ez azt jelenti, hogy a korábbi lehetőségekkel ellentétben a Rezence-el nem kell a készüléknek tökéletes párhuzamban állnia a töltő alapegységével vagy épp, egyes esetekben, érintkeznie annak felületével.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá