Samsung Galaxy S5 – Összeszedtük az eddigi pletykákat

0 2,928

Most, hogy közeleg a 2013-as év vége, már láthattuk az összes mobilgyártó csúcsmodelljét. Megismerkedhetett a piac a HTC One, a Samsung Galaxy S4, az iPhone 5S, az LG G2 és a Sony Xperia Z1-el is. Fantasztikus év volt, nagyon sok technológiai újítást mutattak be a vállalatok.

Persze az ünnepi szezon hamar el fog telni, búcsúztatjuk majd az óévet, de az biztos, hogy 2014 is megannyi újdonságot fog majd tartogatni a számunkra. Persze amire mi nagyon várunk, az a Samsung új zászlóshajója lesz, a Galaxy S5. Az alábbiakban összeszedtük azokat a pletykákat, melyek jó eséllyel már megtalálhatóak lesznek a dél-koreai cég következő modelljében. Lássuk is ezeket sorban.

1. 5″-nél nagyobb kijelző 2560×1440-es felbontással

A Samsung a világ egyik vezető kijelzőgyártója. A saját maga által kifejlesztett AMOLED technológiája rendkívül szép képet biztosít a televízióknál és mobiltelefonoknál egyaránt. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor várhatóan egy 560 ppi-s, azaz pixelsűrűségű megjelenítő lesz megtalálható az új Galaxy S5-ben, mely felbontása 2560×1440 pixeles lesz. A kép ezáltal kristálytiszta, tűéles és teljesen pixelmentes lesz a felhasználók számára.

2. PLS LCD panel az AMOLED helyett

Már a második pontban cáfoljuk az első pletykát, ilyen sem volt még, mindenesetre elképzelhető, hogy az új Galaxy S5 az AMOLED megjelenítő helyett már PLS LCD panelt fog kapni. Ezt egyébként azért is kéretik fenntartásokkal kezelni, mert bár az olyan kínai cégek, mint az Oppo vagy a Xiamoi bár lényegesen kisebb költséggel gyártják ezeket a kijelzőpaneleket, nem valószínű, hogy a Samsung az új zászlóshajójában ezen megoldást alkalmazná, hiszen itt mégis egy prémium kategóriás termékről van szó.

3. 64 bites Exynos processzor

Nem mondhatnánk, hogy a Samsung Exynos 5 Octa chipsete nagyon sikeres lett volna, hiszen a Szilícium-völgyi almás vállalat lényegesen megelőzte a dél-koreaiakat, de az várható, hogy a Samsung továbbfejleszti és átalakítja csúcsprocesszorát, hogy lépést tudjon tartani az iPhone 5S-ben lévő A7-es SoC-al. Természetesen már nagyon várjuk ezen infó megerősítését, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy lépést fog tudni tartani majd az Apple megoldásával a Samsung. Persze itt is előfordulhat majd, hogy régiónként eltérő processzorral dobja majd piacra a Samsung a Galaxy S5-öt, egyikben az Exynos 64, míg másikban talán a Qualcomm Snapdragon 805-ös megoldása érkezhet.

4. 4 GB memória

A piac és persze a vásárlók is szeretik, ha emelik a számokat. Nincs ez másként a memória esetében is. A 64 bites Exynos processzor szinte biztosra vehető, ami természetesen a 4 GB memória mellett érezné jól magát, de sokan mégis csak a 3 GB memóriát emlegetik. Reméljük mindenesetre, hogy a 4 GB felé billen majd a mérleg nyelve.

5. 16 MPx-es kamera optikai képstabilizátorral

A Galaxy S4 13 MPx-es kamerája igazán jó minőségű képeket készít, megállja a helyét a piacon. Persze itt is jó lenne ha emelkedne a megapixel szám, annak ellenére, hogy az érzékelő minősége sokkal fontosabb ennél. Állítólag a Samsung új érzékelőket fog építeni a kamerába, melyet optikai képstabilizátorral is el fog látni. Az előlapi “selfie” sütő várhatóan 2 MPx-es lesz.

6. Ujjlenyomat-olvasó

Nos az iPhone 5S után szinte biztos, hogy a Samsung is bele fog tenni egy ujjlenyomat-olvasó szenzort a Galaxy S5-be, hiszen ez mondhatni “alapkövetelmény” lesz. Azt viszont még nem tudni biztosra, hogy milyen típusú lesz. Egyesek szerint csúszkás lesz, mint a HTC One max megoldása, de sokan a nyomásérzékelős iPhone 5S típusú ujjlenyomat-olvasót vizionálják.

7. Műanyag vagy fémház

Az egyik legvadabb pletyka, mely mindig felüti a fejét, a készülék borítását érinti. Most először talán tényleg kaphatunk majd fém borítást az eddigi műanyag dizájnok helyett, de itt is elképzelhető, hogy a Samsung két fajta borítású modellt is a piacra fog dobni. Egy drágát, ami a műanyagot kapja, és egy még drágábbat, ami a fémet.

8. Konferencia videohívás

Állítólag a következő generációs, áttervezett TouchWiz felhasználói felülettel együtt érkezik majd meg a továbbfejlesztett konferenciahívás is.

9. Megjelenés és ár

2014 év elején. Ezt szajkózzák legalábbis az iparági források. Tehát az első negyedév. Az ár pedig? Nos várhatóan 600 és 700 euró körül fog alakulni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá