A Microsoft 1 milliárdot ajánl a Samsungnak

0 538

A Samsung minden évben hatalmas mennyiségű készülékkel árasztja el piacot. A legmagasabb minőségtől, a közép kategórián át, egészen az alsóbb árkategóriás készülékekig. Igaz, a gyártott készülékek száma magas, ezek között a Winows Phone-ok száma elenyésző. A Microsoft minden bizonnyal szeretné növelni az operációs rendszerének elterjedtségét és ehhez minden nagyobb gyártót igyekszik rávenni a bevezetésére.

Nemrégiben a Microsoft bekebelezte a piacon legnagyobb, kizárólagos partnerét a Nokiát. És bár a Samsung biztosan nem tervezi a gyártósorai átadását a Microsoftnak, azt rebesgetik, hogy a Microsoft 1 milliárd dollárt ajánlott a támogatásért. És természetesen a Windows Phone operációs rendszerrel működő mobilok gyártásának növeléséért.

A maga nemében az ajánlat egyáltalán nem meglepő. Korábban a Nokia esetében a Microsoft minden negyedévben 250 millió dollárt fizetett azért, hogy WP operációs rendszerrel szereljék a készülékeket. Bár az is igaz, hogy a Nokia viszont minden egyes fillért vissza is fizetett. Ennek oka, hogy az operációs rendszerét viszont jogdíjat fizetett. Jelenleg az ajánlat sokkal elfogadhatóbb bármely gyártó számára, ugyanis a Microsoft valószínűleg elengedi a jogdíjakkal járó költségeket.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett az ajánlatról. De a hír Eldar Murtazin bloggertől származik, aki arról ismeretes, hogy komoly összeköttetésekkel rendelkezik. Bármiylen valószínűnek is tűnik a bejelentés, egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a híreket. Az viszont biztos, hogy élén érdeklődéssel követjük az események alakulását.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá