A Samsung levédette az áttetsző érintőkijelző tervét

0 1,130

A hajlékony kijelzők már nem számítanak újdonságnak a mobilok területén. Bár nem a hagyományos módon hajlékonyak, egyelőre inkább hajlítottak. Ugyan még ez a technológia is gyerekcipőben jár, de a Samsung máris az új lehetőségeket kutatja. Egyelőre úgy néz ki, hogy az áttetsző kijelzőké lesz a jövő. Korábban már láthattunk próbálkozásokat az áttetsző kijelzők készítésére és ígéretesnek tűntek. Bizonyára még rengeteg munka áll a Samsung előtt, de a kezelőfelület terveit már levédették. A szabadalom azt mutatja be, hogy az áttetsző kijelző mindkét oldala felhasználható aktív felületként és különböző funkciókat lehet hozzájuk rendelni. Például videó nézés közben lehetségessé válik a videó tekerése vagy megállítása, anélkül hogy kitakarnánk a kijelzőt.

Használható lenne két külön kijelzőként is. Az egyik oldalon futhat a Facebook, megfordítva pedig kiválogathatjuk a Facebookra feltölteni kívánt képeket. Vagy a fájlok másolása válhatna egyszerűbbé azáltal, hogyik kijelzőről a másikra csúsztatnánk a megadott elemet.

A szabadalom még számos lehetőséget sorol fel és világosan kitűnik, hogy a Samsung komoly erőket fektetett a kidolgozásába. Alaposan átgondolt funkciók leírásába ütközhetünk, amik mind arra szolgálnak, hogy elmagyarázzák milyen extrákat és kényelmi funkciókat jelenthet az új kijelző megjelenése. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor találkozhatunk a boltok piacain az átlátszó kijelzőkkel, de nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung igyekszik a jóval a többi gyártó előtt járni a kijelzőivel. A tervekről még további képeket találhattok a linken.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá