Gyors és egészséges ételek Samsung mikróból

0 556

Ha mikrohullámú sütőről van szó, inkább a kényelem jut az ember eszébe, mint az egészséges táplálkozás. De miért ne lehetne a főzés egyszerre gyors és egészséges? A megfelelő mikrohullámú sütővel ez nem probléma. Keresd a különleges, egészségtudatos szolgáltatásokat, amelyekkel ugyan olyan gyorsan és egyszerűen főzhetsz a mikróval tápláló ételeket, mintha házhoz szállítást rendelnél.

Persze hasznos, ha fel kell melegíteni a maradékot, vagy ki kell pattogtatni a kukoricát, ám a mikrohullámú sütő sokkal több lehetőséget rejt ennél, különösen ha az egészséges életmódról van szó. Arra is alkalmas, hogy egészségesen ropogósra süljön benne az étel, megtartva minden értékes tápanyagot, sőt, akár joghurtot is készíthetünk vele.

Süssünk kímélőbben

Az olajban tocsogó sült krumpli vagy rántott csirke már a múlté, hiszen számos modern mikrohullámú sütő rendelkezik speciális ropogósra sütő funkcióval, amivel a sok felesleges olaj és bűntudat nélkül élvezhetjük a kedvenc rántott fogásainkat. A Samsung Smart Oven mikrohullámú sütője erre a célra a Slim Fry technológiát kínálja, amivel olaj hozzáadása nélkül is elérhető a kirántott ételek közkedvelt íze és állaga. A sütő a konvekciót kombinálja a forró levegő keringetésével, és szinte körülöleli az ételt egyenletes hővel, ami így kívül ropogós, belül pedig omlós lesz.

Intelligens érzékelő az egészségtudatosabb választásért

A mikrohullámú sütők fokozatos fejlődésének köszönhetően a modern készülékeken pontosan beállítható a főzés intenzitása, ami egyenletesebben készült, és a tápérték nagyobb részét megőrző ételeket eredményez. Olyan sütőt keressünk, amely rendelkezik a főzés előrehaladását ellenőrző érzékelővel, és tájékoztat bennünket, amikor az étel elérte az ideális hőmérsékletét, így garantálva a tápanyagok maximális megtartását és az ideális ízt.

Egy ilyen intelligens érzékelő, mint például a Smart Oven egyedülálló Smart Multi érzékelője, folyamatosan ellenőrzi az étel felületi hőmérsékletét, így pontosabban beállítható az optimális főzési idő, mint a hagyományos mikrohullámú sütők egyszerű páratartalom-érzékelőjével.

Bármilyen kezdeti helyzetből egyszerűen felmelegíthetjük az ételeket az ideális hőmérsékletre

Készítsünk friss ételeket: Az intelligens érzékelő biztosítja, hogy minden étel a megfelelő hőmérsékleten készüljön, így elkerülhető a fogások alul- vagy túlkészítése. Ráadásul a több tucat előre beprogramozott receptet is kínáló Smart Ovennel a főzés sok esetben a nulláról indulva sem igényel többet egy gombnyomásnál.

Fagyasztott ételek kiolvasztása: A kiolvasztás pontos időzítést igényel: a túl rövid program végén fagyos marad az étel, a túl hosszúnál pedig már félig megfő. A több érzékelővel rendelkező mikrohullámú sütő az étel típusának (hús, baromfi, hal, gyümölcs, kenyér stb.), illetve sűrűségének (kemény, közepes, puha) megfelelő, optimális és alapos kiolvasztást tesz lehetővé, anélkül, hogy elkezdené megfőzni az ételt.

Fagyasztott ételek felmelegítése: A hőfokszabályozás lehetővé teszi a fagyasztott ételek óvatos, túlfőzés nélküli felmelegítését. Megmelegíthetjük a maradékokat, meglágyíthatja a vajat vagy a jégkrémet, sőt akár a bébiételeket is elkészíthetjük a túlmelegítés veszélye nélkül.

Ízletes házi joghurt

Az olyan kiegészítők, mint a joghurt-készítő (amely a legtöbb mikrohullámú sütőhöz külön megvásárolható, sőt bizonyos modelleknél, pl. a Smart Ovennél alaptartozék) segítségével a mikrohullámú sütő még nagyobb mértékben képes hozzájárulni egészségtudatos céljaink eléréséhez. Tej és “oltóanyagként” néhány kanál kereskedelemben kapható joghurt felhasználásával sok-sok adag krémes házi joghurtot készíthetünk, akár gyümölcsös ízesítéssel, vagy a népszerű görög recept szerint is a családunk örömére, ráadásul a bolti ár töredékéért.

Ne hagyjuk, hogy az elfoglalt életmód közénk és az egészségünk közé álljon. Lehetséges, sőt nem is nehéz gyorsan ízletes és tápláló ételeket készíteni a mikrohullámú sütőben, ha olyat választunk a kínálatból, amely az egészséget szolgáló funkciókkal is rendelkezik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá