Tökéletes selfie-k a Samsung készülékeivel

0 960

A brit Oxford-szótárak szerkesztői idén a „selfie”-t választották meg az év szavának. A közösségi médiában taroló, jellemzően okostelefonnal saját magunkról készített önportrék a Samsung készülékeivel igazán jó minőségben örökíthetők meg.

Az elmúlt években elárasztották a közösségi oldalakat a különböző élethelyzetekben önmagukat fotózó felhasználók képei. Éppen ezért nem meglepő, hogy az Oxford English Dicitionary szótár szerkesztőbizottsága idén egyöntetűen a „selfie”-t kiáltotta ki az év szavának. Hírességek és hétköznapi emberek, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak is előszeretettel készítenek és posztolnak fotókat önmagukról kezükben fényképezőgéppel, okostelefonnal. Ám ezek minősége sok esetben sajnos hagy kívánnivalót maga után.

Az Oxford-szótárak szerkesztői szerint tavaly óta 17 ezer százalékkal nőtt a „selfie” szó használatának gyakorisága. Ez nem is csoda, hiszen például az egyre jobb minőségű Samsung készülékekkel mind jobb és jobb selfie-k készíthetők és oszthatók meg azonnal az interneten. A Samsung Galaxy S4 és S4 Zoom csúcskészülékek új világot nyitnak a mobil fényképezés területén. Kiváló minőségben elkészíthetők velük akár az önportrék is, profi tulajdonságaik pedig az azonnali megosztást segítik.

A Galaxy S4 13 megapixeles kamerája például tűéles fotókat készít, Full HD Super AMOLED kijelzője pedig ragyogó színekben adja vissza ezeket. Előlap és hátlapi kamerával is felszerelték, ráadásul ezek egyszerre is tudnak fotózni, az elkészült felvételek pedig egyszerűen, 8 különböző módon egybefűzhetők a „Dual Shot” funkciónak köszönhetően. Az „Autoretus” funkciónak hála a készülék képes automatikusan retusálni az elkészült képeket, így tökéletes selfie-k oszthatók meg a közösségi oldalakon szinte azonnal.

A Galaxy S4 Zoom, a Samsung mobilba oltott fényképezőgépe még a legrosszabb körülmények között, például félhomályos helyiségben vagy éjszaka is igazán jó minőségű képeket készít. Olyan funkciókkal van ellátva, mint például a „Smart Mode Suggest”, amely felmérve a környezetet, fényt, fókusztávolságot, felkínálja az adott helyzetben legoptimálisabb felvételi lehetőséget. 10-szeres optikai zoommal, Xenon vakuval és megannyi további praktikus funkcióval biztosítja, hogy minden körülmény között jó minőségű fotókat készítsünk.

A készülékek képszerkesztő szoftvere pedig az utólagos szerkesztést és komponálást is lehetővé teszi.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá