Okosszemüveg fejlesztésébe kezd a Samsung is?

0 599

Egy nemrég megjelent szabadalmi terv szerint a Samsung is érdeklődést mutat a kiterjesztett valóságon alapuló okosszemüvegek fejlesztésében. A kiterjesztett valóságot meglovaló termékek alighanem az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb slágerének ígérkeznek, ennél fogva érthető, hogy a Samsung sem feltétlenül szeretne kimaradni a parádéból.

A Wall Street Journal birtokába került információk szerint a dél-koreai gyártó is saját intelligens okuláré fejlesztését fontolgatja (ha időközben még nem kezdte volna el). A szabadalmi tervek szerint a hordozható eszköz, a Google Glass-hoz hasonló módon képes lenne különféle információkkal ellátni viselőjét (időjárás, térkép, értesítések), ám a keresőóriás megoldásával ellentétben, a Samsung-féle szemüveget két, teljes egészében átlátszó lencse borítaná, a csatlakoztatható fülhallgatóval pedig hívásokat is bonyolíthatna tulajdonosa, gyakorlatilag anélkül, hogy a telefonhoz érne.

A szabadalmi tervekhez kapcsolódó leírásban többek között azt is megemlítik, hogy az okosszemüveget más eszközökhöz (feltételezhetően a vállalat okosórájához) is hozzá lehetne csatlakoztatni, csakúgy, mint vélhetően az aktuális csúcsmobilhoz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá