Fémkeretet kaphat a Galaxy S5?

0 645

Az eddigiektől eltérő borítással küldené harcba jövőre megjelenő újabb generációs zászlóshajóját a dél-koreai óriás. A mindig jól értesült, s most is megbízható forrásokra hivatkozó Nowhereelse francia blog birtokába került, kézzel fogható bizonyítékok szerint a hamarosan bemutatkozó Galaxy S5 az eddig jól bevált plasztik váz helyett, fémkeretben kezdheti majd meg hódítását.

Az oldal szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az immáron a Samsung védjegyévé vált műanyag burkolat előbb vagy utóbb teljesen megszűnjön, s helyette alumíniumot alkalmazzanak majd, mint az iPhone 5s, vagy a HTC One esetében.

samsung-galaxy-s5-cadre-011

A nem hivatalos információkat ettől függetlenül kezeljük kellő óvatossággal, de az mindenesetre már legalább biztató, hogy a gyártó nem feltétlenül kívánja folytatni a Note 3-nál is elkezdett bőr megoldást.

<

Honlapján kért bocsánatot a kínai fogyasztóktól a dél-koreai Samsung cég, miután az állami média annak visszás kereskedelmi gyakorlatára mutatott rá. A kínai központi televízió (CCTV) hétfőn este 25 perces riportban számolt be arról, hogy a vállalat felső árkategóriás telefonjaiban – így egyebek közt a Samsung Note és a Samsung S szériás készülékekben – egy beépített multimédiakártya kisülést okozhat.

Mivel ez a cég által a telefonokba szerelt szoftver, a hibás készülékeket a Samsungnak ingyen kellene megjavítania, a vállalati garancia azonban erre nem terjed ki – mutatott rá a CCTV. A tulajdonosok sokszor akár 600 jüant (21 ezer forint) is kénytelenek fizetni a készülékek megjavításáért, önhibájukon kívül – hangzott el a műsorban.

A riport megjelenése után a Samsung bocsánatot kért az okozott kellemetlenségért, és a visszás gyakorlatért a menedzsmentet érintő problémákat okolta. A cég az érintett készülékek ingyen javítását, szükség esetén cseréjét ígérte, valamint azt, hogy a korábban a javításért fizetőket is kárpótolják.

A CCTV az elmúlt év során több nagy külföldi céget is bírált a kínai fogyasztókkal való bánásmódjáért. Csupán napokkal a Samsung-ügy nyilvánosság elé tárása előtt az amerikai Starbucksot támadta túlárazott kávéi miatt. Márciusban az Apple-nek a kínai fogyasztókkal szembeni, más országoktól eltérő bánásmódjára mutatott rá, amelyért Tim Cook, a cég vezérigazgatója kért elnézést.

A fémkeretet nyilvánosságra hozó blog egyébként néhány mérést is elvégzett az állítólagos Galaxy S5 vázon, s mint kiderült, az némileg nagyobb kijelző méretet sejtet, mint a jelenlegi csúcsmodellben, a Galaxy S4-ben alkalmazott 5 colos megjelenítő.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá