3 kijelzős mobilt dobna piacra a Samsung?

0 657

Egy egészen különleges, három különálló képernyővel bélelt okostelefont mutathat be jövőre a Samsung. A Bloomberg által még korábban nyilvánosságra hozott értesülések szerint az eddigieknél eltérő formavilágot képzel el jövőre bemutatkozó okosmobiljainak a dél-koreai óriás. A szabadalmi terv alapján a különleges telefon egyszerre három különálló kijelzőt működtetne: a főmegjelenítő mellett, további egy-egy kerülne a telefon bal, illetve jobb széleire is.

Honlapján kért bocsánatot a kínai fogyasztóktól a dél-koreai Samsung cég, miután az állami média annak visszás kereskedelmi gyakorlatára mutatott rá. A kínai központi televízió (CCTV) hétfőn este 25 perces riportban számolt be arról, hogy a vállalat felső árkategóriás telefonjaiban – így egyebek közt a Samsung Note és a Samsung S szériás készülékekben – egy beépített multimédiakártya kisülést okozhat.

Mivel ez a cég által a telefonokba szerelt szoftver, a hibás készülékeket a Samsungnak ingyen kellene megjavítania, a vállalati garancia azonban erre nem terjed ki – mutatott rá a CCTV. A tulajdonosok sokszor akár 600 jüant (21 ezer forint) is kénytelenek fizetni a készülékek megjavításáért, önhibájukon kívül – hangzott el a műsorban.

A riport megjelenése után a Samsung bocsánatot kért az okozott kellemetlenségért, és a visszás gyakorlatért a menedzsmentet érintő problémákat okolta. A cég az érintett készülékek ingyen javítását, szükség esetén cseréjét ígérte, valamint azt, hogy a korábban a javításért fizetőket is kárpótolják.

A CCTV az elmúlt év során több nagy külföldi céget is bírált a kínai fogyasztókkal való bánásmódjáért. Csupán napokkal a Samsung-ügy nyilvánosság elé tárása előtt az amerikai Starbucksot támadta túlárazott kávéi miatt. Márciusban az Apple-nek a kínai fogyasztókkal szembeni, más országoktól eltérő bánásmódjára mutatott rá, amelyért Tim Cook, a cég vezérigazgatója kért elnézést.

A Bloomberg névtelen forrásai úgy említik, az oldalsó kijelzőkhöz számos funkciót rendelhetünk majd, így többek között nem csak az értesítések, de az üzenetek is lényegében bármilyen szögből olvashatók lesznek, függetlenül attól, hogy éppen melyik képernyőt nézzük.

Az új funkciók tárháza gyakorlatilag kimeríthetetlen, és a nemrég napvilágra került újabb szabadalmi tervek is ugyanezt látszanak megerősíteni. Az egyik elképzelés szerint a három képernyős Samsung-mobil oldalsó kijelzőin, például látható lenne a telefon töltési állapota, vagy ugyanitt lehetne feloldható a képernyőzár.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá