2015-ben jönnek az első hajlítható kijelzős telefonok

0 5,820

Újabb mérföldkőnek számító lépésre készül 2015-ben a dél-koreai óriás: jönnek az első hajtogatható kijelzővel bélelt okostelefonjaik.

A Samsung által nemrég bemutatott hajlított Galaxy Round után, az elektronikai óriás nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy nem egészen két év múlva, már kaphatók lesznek az első, valóban összehajtható mobilok. A Samsung-vezér Kwon Oh Hyun elmondása szerint, a technológia eljutott arra a szintre, hogy érdemben foglalkozhassanak a témával, s mint fogalmazott, nemcsak kizárólag telefonokban kívánják majd alkalmazni a forradalmi megoldást.

Honlapján kért bocsánatot a kínai fogyasztóktól a dél-koreai Samsung cég, miután az állami média annak visszás kereskedelmi gyakorlatára mutatott rá. A kínai központi televízió (CCTV) hétfőn este 25 perces riportban számolt be arról, hogy a vállalat felső árkategóriás telefonjaiban – így egyebek közt a Samsung Note és a Samsung S szériás készülékekben – egy beépített multimédiakártya kisülést okozhat.

Mivel ez a cég által a telefonokba szerelt szoftver, a hibás készülékeket a Samsungnak ingyen kellene megjavítania, a vállalati garancia azonban erre nem terjed ki – mutatott rá a CCTV. A tulajdonosok sokszor akár 600 jüant (21 ezer forint) is kénytelenek fizetni a készülékek megjavításáért, önhibájukon kívül – hangzott el a műsorban.

A riport megjelenése után a Samsung bocsánatot kért az okozott kellemetlenségért, és a visszás gyakorlatért a menedzsmentet érintő problémákat okolta. A cég az érintett készülékek ingyen javítását, szükség esetén cseréjét ígérte, valamint azt, hogy a korábban a javításért fizetőket is kárpótolják.

A CCTV az elmúlt év során több nagy külföldi céget is bírált a kínai fogyasztókkal való bánásmódjáért. Csupán napokkal a Samsung-ügy nyilvánosság elé tárása előtt az amerikai Starbucksot támadta túlárazott kávéi miatt. Márciusban az Apple-nek a kínai fogyasztókkal szembeni, más országoktól eltérő bánásmódjára mutatott rá, amelyért Tim Cook, a cég vezérigazgatója kért elnézést.

A Szöulban rendezett éves Analyst Day 2013 konferencia további fénypontja a vállalat saját házon belül fejlesztett 64 bites architektúrán dolgozó mobil chipjei voltak, amiről – a létezésén túl – mást nem igen voltak hajlandók elárulni, ugyanakkor vélhetően már ezen lapkák egyike kerül a jövőre megjelenő, új Galaxy S5-be.

Emellett szó esett még a vállalat nemrég piacra került okosórájáról, illetve az aktuális zászlóshajónak számító mobiljairól is. Előbbivel kapcsolatban csupán annyit nyilatkoztak a dél-koreaiak, hogy további újításokra lehet majd számítani, míg utóbbiról kiderült, idén már valamivel több, mint 100 millió Galaxy S és Note készüléket értékesítettek világszerte.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá